Huis & Hypotheek

Modelreglement splitsing appartementsrechten kleine VvE’s beschikbaar

(Bron KNB) Wat zijn de verplichtingen van eigenaars/gebruikers van een kleine Vereniging van Eigenaars? Wie is aansprakelijk voor schade en hinder en welke kosten komen voor wiens rekening? Antwoorden hierop staan in het nieuwe modelreglement splitsing appartementsrechten kleine VvE’s.

Het modelreglement is bedoeld voor splitsingen bestaande uit 2 tot 5 appartementsrechten. Bij het opstellen van het modelreglement is gekozen aan te sluiten bij de tekst van modelreglement voor VvE’s uit 2017. Het modelreglement voor kleine VvE’s is eenvoudiger van opzet. Artikelen die niet per se in het reglement hoefden te worden opgenomen, zijn weggelaten.

In kaart brengen

Kleine VvE’s ondervinden bij hun functioneren vaak de nodige problemen door wet- en regelgeving. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft aan de Werkgroep Modernisering Appartementsrecht Nederland (WMANL) opdracht gegeven deze problemen in kaart te brengen. Ook de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) zit in deze werkgroep. Dit heeft geresulteerd in het rapport ‘Kleine VvE’s’. Een van de aanbevelingen uit dit rapport was om zoveel mogelijk dezelfde regelgeving te laten gelden voor kleine VvE’s als voor grotere VvE’s en om deze regelgeving neer te leggen in een ‘Modelreglement Kleine Vereniging van Eigenaars’. Ook heeft de werkgroep een toelichting op het modelreglement geschreven.

Wilt u meer weten over splitsing van appartementsrechten? Klik hier of bel ons voor het maken van een afspraak.

Hebt u een vraag? Bel ons vrijblijvend: 076 - 565 28 50

Volg ons